Charmante kuurstad aan de Lahn  

Vanaf het eerste begin behoorde Bad Ems aan de Lahn al bij de meest hoogstaande en belangrijkste kuuroorden van Europa. In de 19e eeuw was het de plaats, waar Europa’s tsaren, keizers, koningen, prinsen, bekende staatslieden en artiesten kwamen om hun gezondheid te onderhouden en waar zij weer kracht en levensvreugde vonden. Ondanks sociale veranderingen en politieke ombuigingen is Bad Ems een Europees kuur- en badplaats gebleven. Het stadje bleek in staat om de benadering van moderne gezondheidscentra te combineren met meer traditionele methoden. Misschien is het haar historische verleden dat Bad Ems haar typische charme verleent.

Bad Ems ligt midden in het natuurpark van het idyllische Lahndal en wordt omzoomd door de beboste glooiingen van de Taunus en het Westerwald. Een groot aantal wandelpaden bieden zowel een grote variëteit aan uitzichten over het Lahndal als ook van kloosters, kastelen en paleizen. Educatieve natuurpaden en milieu vriendelijke bergboerderijen behoren hier tot de vanzelfsprekende zaken. Hier kunt u uw longen vullen met frisse lucht en de natuur ervaren in haar puurste vorm tijdens het wandelen, het fietsen of gedurende een kanotocht.

Hier is altijd iets voor elke gast om van te genieten:  golf, tennis, paardrijden, kanovaren, zwemmen, wandelen en fietsen – dit alles behoort tot het vrijetijds repertoire van Bad Ems, de charmante kuurstad aan de Lahn.

De ‘Emser bronnen’, die behoren tot de oudsten van Duitsland, ontspringen in de diepte van de Emser bronnenlaag. Zij worden hogelijk geprezen om hun rijke gehalte aan mineralen. Bezoekers kunnen nu ook genieten van de recent verbeterde ‘Emser Thermen’ (Emser thermaal-zwembad), welke door de bronnen worden gevoed. Drie grote bassins met een meer dan 1000 m2 wateroppervlakte bieden meer dan voldoende ruimte om te zwemmen en zijn gevuld met bronwater met een temperatuur van 32 graden Celsius. Dit water wordt steeds fris binnengelaten waardoor het altijd gegarandeerd glashelder en hygiënisch schoon is.

Bad Ems biedt een grote variëteit aan manieren waarop u met uw familie of vrienden uw vrije tijd kunt doorbrengen. Het water van de rivier de Lahn en de heuvels van de Taunus en het Westerwald bieden uitstekende condities voor een grote variëteit aan activiteiten – hier is altijd iets voor elke gast om van te genieten:  golf, tennis, paardrijden, kanovaren, zwemmen, wandelen en fietsen – dit alles behoort tot het vrijetijds repertoire van Bad Ems, de charmante kuurstad aan de Lahn.

Daarnaast heeft Bad Ems een lange traditie als een plaats van geschiedenis en kunst. Waar ooit kunstenaars en geleerden van wereldfaam elkaar ontmoetten, vindt u nu architectonische meesterwerken aan de oever van de rivier, beelden in tuinen en parken, schilderijen in kunstgalerieën en concerten en optredens in het theater van het Kurhaus.

Zeer speciale gebeurtenissen zijn elk voorjaar het Jacques Offenbach festival, het bloemencorso op de laatste zondag van augustus en de verscheidene bals in de Marmerzaal, die het sociale leven in de kuurstad op indrukwekkende wijze weerspiegelen.Nadere informatie over het cultuur programma in Bad Ems op:http://www.bad-ems-touristik.de/

Een Webcam van Bad Ems vindt u hier.

Lees verder op de tweede pagina: te: Culturele hoogtepunten